Cara Daftar Akaun Nuffnang

Ada dua tiga kawan bertanya macam mana cara nak mendaftar dengan nuffnang jadi dalam pos ni kita tulis panduan bagaimana cara mendaftar dengan nuffnang.1. Buka laman nuffnang di disini.1.1 Dalam muka utama nuffnang klik Sign Up:1.2 Kemudian di bawah akan keluar pertanyaan Sign Up As : Blogger or Advertiser.  Pilih Blogger:

1.3  Dalam muka pendaftaran berikutnya dalam bahagian Blogger Registration isi maklumat nama yang akan digunakan untuk log masuk, alamat email sebenar dan taip masuk katalaluan. 


1.3.1  Disebelahnya taip atau pilih maklumat yang dikehendaki.  Ruangan nama dan nombor kad pengenalan hendaklah diisi dengan maklumat sebenar untuk tujuan pembayaran:

1.3.2  Tanda kesemua kotak persetujuan di bawahnya:

1.3.3  Taip masukkan perkataan verifikasi yang ditunjukkan dalam ruangan yang disediakan dan klik Sign me up!:

1.4 Jika berlaku apa-apa kesilapan selepas klik butang Sign me up!, betulkan kesalahan maklumat yang diisi atau dipilih sehingga pendaftaran diterima.1.5 Tunggu email pengesahan dari Nuffnang selanjutnya.2. Jika pendaftaran telah berjaya diterima oleh nuffnang sila ikuti panduan bagaimana memasang iklan nuffnang bawah panduan Pasang Iklan Nuffnang Dalam Blog.Sekian, selamat mencuba dan selamat berjaya.Dan silahkan Ikuti cara pemasangan'y disini  NB : -

  License

  Uploader By

  Lihat Video'y

  Upload Video By

  Date Released

  Size

  Created By
  : -

  : Syarief Hidayat

  : Trailer

  :  

  : 11 April 2011

  : -

  : Syarief Hidayat  Salam Kami Karya Anak Kidoel  Photobucket

  Blog Archive